Skip to main content
Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Kom naar de Beemstergaard (deel 2) – Rondleiding onder het genot van appeltaart

14 oktober 2023 om 14:00 - 17:30

Kom langs bij de Beemstergaad en geniet van een rondleiding onder het genot van een heerlijke appeltaart van Bij Moeders.

Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven over hoe je een tuin op een natuurlijke manier kunt aanleggen en hoe deze de veerkracht krijgt van een natuurlijk ecosysteem (permacultuur). Ook wordt er uitleg gegeven over de Community Supported Agriculture waarbij er wordt samengewerkt om te genieten van een lekkere en gezonde oogst.

Daarnaast geeft MeerBomenNu uitleg over bomen, struiken en heesters en hoe je deze gratis kunt verkrijgen. Land van Ons zorgt tenslotte voor lekkere producten van hun percelen. In de tent kun je elkaar ontmoeten en genieten van lekkere drankjes.

Voorafgaand aan de rondleiding kun je nog meedoen aan de duurzame wandel/hardloopworkshop van LopersCompany. Deze start om 13.00 uur en eindigt om 14.00 uur bij de Beemstergaard.

Meer over de organisatoren
Bij Moeders (in de Kosterij): Nancy Bakker heeft een sociale onderneming opgezet waar plek is voor werknemers met een lichamelijke of verstandelijke beperking

Beemstergaard is een community supported agriculture. Op basis van permacultuur worden hier voor de oogstaandeelhouders (leden die een aandeel kopen in de opbrengst) groetnen, fruit, bloemen en kruiden geteeld. Naast Patrick de Haan zijn hier ook stagiaires en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam.

Land van Ons is een burger coöperatie die landbouwgrond opkoopt en verpacht voor 50-60% van de commerciële marktprijs aan boeren die willen omschakelen (of dit reeds zijn) naar biologische landbouw. Land van Ons streeft er naar om de biodiversiteit op landbouwgrond te vergroten en te herstellen.

LopersCompany van de eigenaren Jeffrey van der Park en Robert Teunisse staan elke hardloper/wandelaar met raad en daad terzijde, zodat er optimaal aan de conditie kan worden gewerkt en genoten van de mooie omgeving in de Beemster.

MeerBomenNu verplant overbodige zaailingen uit de natuur. Op deze manier wordt Nederland op een circulaire manier, goedkoop vergroend. MeerBomenNu heeft een bomenhub in de Beemstergaard.

Gegevens

Datum:
14 oktober 2023
Tijd:
14:00 - 17:30
Activiteit Categorie:
Activiteit Tags:
,

Locatie

Beemstergaard
Zuiderweg 52C
Zuidoostbeemster, 1461 GD Nederland
+ Google Maps