Skip to main content
Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Opening Week van Duurzaamheid door wethouder Coen Lageveen op Waterland Werkt met de Plastic Soup Foundation

8 oktober 2023 om 16:00 - 17:30

Op zondag 8 oktober om 16:15 uur opent wethouder Coen Lageveen de Week van Duurzaamheid tijdens Waterland Werkt. Na de officiële en feestelijke aftrap van de Week van Duurzaamheid geeft Maria Westerbos, directeur en oprichter van de Plastic Soup Foundation, een inspiratiesessie. Kom langs bij Waterland Werkt op 8 oktober in de Spinnekop op industrieterrein de Koog.

Programma

  • 16.00-16.10 uur Afsluiting Waterland Werkt door wethouder Angelique Bootsman.
  • 16:15 uur: Officiële opening Week van Duurzaamheid door wethouder Coen Lageveen
  • 16:20 uur: Inspiratiesessie Maria Westerbos, oprichter en directeur van het Plastic Soup Foundation
  • 16:45 uur: Afsluitende borrel voor genodigden

Over de plastic Soup Foundation
Maria Westerbos, directeur en oprichter Plastic Soup Foundation: “Plastic, we kunnen niet meer zonder. Het is licht, goedkoop en gemakkelijk toe te passen. Hierdoor nemen de productie van en vervuiling door plastic steeds sneller toe. In 2022 kwam er nog eens 440 miljard kilo nieuw plastic bij. Bijna de helft daarvan is voor eenmalig gebruik. Minder dan 10% wordt gerecycled. (Micro)plasticvervuiling bedreigt de natuur, miljoenen dieren en onze gezondheid.

Plastic is zelfs in ons bloed aangetroffen! Dit moet stoppen voordat het te laat is. De Plastic Soup Foundation strijdt tegen deze plastic tsunami die een gevaar vormt voor alles en iedereen. Dat doen we bij de bron: we willen de plastickraan dichtdraaien.

Via toegankelijke storytelling, van animaties tot infographics, video’s en blogs, maar vooral via de media, informeren we het grote publiek over de schadelijke effecten van plastic op onze lichamelijke gezondheid. Zo beïnvloeden we niet alleen consumenten, maar ook de industrie en wetgevers.

Daarnaast bieden we handelingsperspectieven en oplossingen, niet alleen via onze populaire apps, maar ook aan het bedrijfsleven, zodat onze grote plastic voetafdruk over de hele linie afneemt.”

Waterland Werkt

De opening vindt plaats tijdens het evenement Waterland Werkt, lees hier meer.

Gegevens

Datum:
8 oktober 2023
Tijd:
16:00 - 17:30
Activiteit Categorieën:
,
Activiteit Tags:
, , , , ,

Locatie

Industrieterrein De Koog
Spinnekop 2
Purmerend, 1444 GN Nederland
+ Google Maps