Skip to main content

Week van Duurzaamheid voor inwoners, agrariërs, scholen en bedrijven in Purmerend

Gemeente Purmerend staat van 8 tot en met 14 oktober 2023 in het teken van de Week van Duurzaamheid. De week staat bol van duurzame activiteiten die worden georganiseerd voor en door lokale ondernemers, agrariërs, scholen en inwoners in samenwerking met gemeente Purmerend. Iedereen die iets met duurzaamheid doet, kan zijn activiteit nu aanmelden.

Van streekproducten, warmtepomp, isolatiematerialen en milieuvriendelijke kleding tot aan elektrisch rijden. In de Week van Duurzaamheid is er van alles te zien, proeven en te beleven. Voor ondernemers en organisaties is deze week een leuke manier om uit te pakken met hun duurzame aanbod.

Wethouder Coen Lageveen over de Week van Duurzaamheid: “Verschillende bedrijven en organisaties uit Purmerend doen mooie dingen rondom duurzaamheid. De Week van Duurzaamheid is dé ideale kans voor hen om aan alle inwoners te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Zo zetten we het begrip ‘duurzaamheid’ echt op de kaart.”

Aanmelden
Elke ondernemer, organisatie, school of enthousiaste inwoner uit Purmerend en de Beemster kan meedoen en een activiteit aanmelden. Denk bijvoorbeeld aan een proeverij met streekproducten, een excursie naar een innovatief bedrijf, een workshop over het verduurzamen van je woning of een groene wijkactie. Meld jouw activiteit aan.

Het programma voor de Week van de Duurzaamheid met een overzicht van deelnemers en activiteiten komt eind augustus online te staan.

Organisatie
De week wordt georganiseerd door de gemeente Purmerend in samenwerking met Platform Duurzaam Nederland. Dit is een organisatie die overheden en organisaties ondersteunt bij het verduurzamen van hun dorp of stad.