Skip to main content

Smaak van Waterland Festival: Een Culinaire Ontdekkingsreis

Ben je een liefhebber van lekker eten, gezelligheid en culinaire hoogstandjes? Dan is de “Smaak van Waterland” (SVW) in Purmerend een evenement dat je niet wilt missen! Jaarlijks komt de stad tot leven met dit spectaculaire culinaire feest, waar lokale bedrijven, scholen en instanties samenkomen om de smaakpapillen te verwennen. Tijdens dit event laten wij je je kennismaken met de heerlijke gerechten, sfeer en alles wat dit evenement zo bijzonder maakt.

[tribe_events organizer=”rotary-purmerend”]

Aankomende evenementen

Een Feest van Lokale Smaak:

Het “Smaak van Waterland” festival is een viering van de lokale culinaire tradities, producten en ambachten van de regio. Het brengt lokale boeren, producenten, koks en fijnproevers samen om de rijkdom en diversiteit van Waterland te vieren. Van verse groenten en fruit tot ambachtelijke kazen, zuivel en vlees producten, het festival biedt een overvloed aan smaken die rechtstreeks afkomstig zijn van lokale leveranciers. Dit is de perfecte gelegenheid om te proeven en te genieten van de authentieke smaken die Waterland te bieden heeft.

De smaakvolle hoogtepunten:

Wat de Smaak van Waterland Purmerend zo speciaal maakt, is dat de verscheidenheid aan gerechten die worden aangeboden, allemaal bereid worden door lokale bedrijven, scholen (o.a. Het Horizon college) en instanties. Je kunt genieten van culinaire hoogstandjes die de diversiteit en talenten van de lokale gemeenschap weerspiegelen. Van creatieve tot traditionele streekgerechten, de Smaak van Waterland heeft voor elk wat wils.

Week van de duurzaamheid in Purmerend:

Van 8 tot en met 14 oktober is het de Week van de Duurzaamheid in heel Purmerend. De Smaak van Waterland 2023 sluit graag aan bij dit prachtige concept en zal tijdens deze week haar keukens opstellen in de Markthallen. De Markthallen in Purmerend bieden de perfecte achtergrond vormen voor deze culinaire viering. De Markthallen wordt omgetoverd tot een levendige marktplaats, met keukens waar de heerlijke lekkernijen worden voorbereid en gemaakt. Vanaf het moment dat je aankomt, word je verwelkomd door de geur van vers bereide gerechten en de vrolijke sfeer die in de lucht hangt.

Samen zijn, Samen eten, Samen doen én Samen zorgen!

Naast het culinaire aspect is de WCO Purmerend ook een sociaal evenement. Het is de perfecte gelegenheid om samen te komen met vrienden, familie of medefoodies en daarnaast heeft het tot doel het helpen van goede doelen door de volledige opbrengst te besteden aan deze goede doelen.

Alle deelnemers zijn sponsoren van het goede doel en brengen de producten en deelname gratis in zodat de gehele opbrengst ten goede komt aan de goede doelen. Door aan te sluiten bij de Week van de Duurzaamheid komen vele maatschappelijke partijen en doelen samen.

De Smaak Van Waterland is een initiatief van Rotary club Purmerend-Polderland.