Skip to main content

Noppes Kringloopwinkel Purmerend: Samen maken wij de wereld mooier

Wij zijn Noppes Kringloopwinkel Purmerend, en we zijn ontzettend blij om ons verhaal met jullie te delen. Sinds onze oprichting hebben we niet alleen tweedehands spullen een nieuw leven gegeven, maar hebben we ook een hechte band gesmeed met de lokale gemeenschap. Dit is ons verhaal, een verhaal van duurzaamheid en verbondenheid in Purmerend.

Een Groen Begin

In 1998 begon onze reis als een bescheiden initiatief in Purmerend. We zijn begonnen in samenwerking met de gemeente als duurzaam initiatief om de afvalstapel te verminderen. Maar al snel groeiden we uit tot een winkel die niet alleen duurzaamheid bevordert, maar ook een winkel waar plek is voor personeel met afstand tot de arbeidsmarkt. Ons idee was simpel maar krachtig: hergebruik stimuleren om zo de impact op het milieu te verminderen, en tegelijkertijd een inclusiever arbeidsdeelname stimuleren.

Meer dan een winkel

Noppes Kringloopwinkel is ondertussen een van de grootste kringlooporganisaties van Nederland. We zijn een sociale onderneming zonder winstoogmerk

Ons doel is: werken aan duurzaam hergebruik en een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen volwaardig kan meedoen. Om dat te bereiken, werken we nauw samen met burgers, gemeenten en andere partners. 

Duurzaamheid is altijd de kern van ons bestaan geweest. In een tijd waarin de wereld steeds meer worstelt met milieu-uitdagingen, voelden wij de roeping om ons steentje bij te dragen. We zijn een plek geworden waar tweedehandse spullen een nieuw thuis vinden, en waar mensen worden aangemoedigd om bewuster te consumeren.

Je bent welkom

Of je nu op zoek bent naar een unieke schat, een kans om bij te dragen aan het milieu, of gewoon een plek om te genieten van je vrije tijd onder het genot van een heerlijk kopje koffie en wat lekkers, Noppes Kringloopwinkel Purmerend heet je van harte welkom.

Zo draag jij bij aan een organisatie waar ruim 3,5 miljoen unieke producten jaarlijks een nieuwe eigenaar vinden. Zo zorgen wij samen jaarlijks voor 5 miljoen kilo minder CO2 uitstoot. Dat staat gelijk aan de CO2 opname van zo’n 737.000 bomen! Elk jaar opnieuw. Zo maken we samen de wereld mooier. 

Voor meer informatie en om onze nieuwste aanbiedingen te bekijken, bezoek je www.noppeskringloopwinkel.nl

Voor persvragen en interviews, neem contact op met:

Samia Goumeidane

06-28219777

samiagoumeidane@noppesmail.nl