Skip to main content

Kom naar de opening van de Week van Duurzaamheid op Waterland Werkt

Op zondag 8 oktober om 16:00 uur opent wethouder Coen Lageveen de Week van Duurzaamheid tijdens Waterland Werkt. Na de officiële en feestelijke aftrap van de Week van Duurzaamheid geeft Maria Westerbos, directeur en oprichter van de Plastic Soup Foundation, een inspiratiesessie. Kom langs bij Waterland Werkt op 8 oktober in de Spinnekop op industrieterrein de Koog.

Programma

  • 16:00 uur: Officiële opening Week van Duurzaamheid door wethouder Coen Lageveen
  • 16:15 uur: Inspiratiesessie Maria Westerbos, oprichter en directeur van het Plastic Soup Foundation
  • 16:45 uur: Netwerkborrel

Over de plastic Soup Foundation
Maria Westerbos, directeur en oprichter Plastic Soup Foundation: “Plastic, we kunnen niet meer zonder. Het is licht, goedkoop en gemakkelijk toe te passen. Hierdoor nemen de productie van en vervuiling door plastic steeds sneller toe. In 2022 kwam er nog eens 440 miljard kilo nieuw plastic bij. Bijna de helft daarvan is voor eenmalig gebruik. Minder dan 10% wordt gerecycled. (Micro)plasticvervuiling bedreigt de natuur, miljoenen dieren en onze gezondheid.

Plastic is zelfs in ons bloed aangetroffen! Dit moet stoppen voordat het te laat is. De Plastic Soup Foundation strijdt tegen deze plastic tsunami die een gevaar vormt voor alles en iedereen. Dat doen we bij de bron: we willen de plastickraan dichtdraaien.

Via toegankelijke storytelling, van animaties tot infographics, video’s en blogs, maar vooral via de media, informeren we het grote publiek over de schadelijke effecten van plastic op onze lichamelijke gezondheid. Zo beïnvloeden we niet alleen consumenten, maar ook de industrie en wetgevers.

Daarnaast bieden we handelingsperspectieven en oplossingen, niet alleen via onze populaire apps, maar ook aan het bedrijfsleven, zodat onze grote plastic voetafdruk over de hele linie afneemt.”

Waterland Werkt

De opening vindt plaats tijdens het evenement Waterland Werkt, lees hier meer.