Skip to main content
Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Help mee in de natuur met vrijwilligerswerkgroep ‘Kwadijkervlot’ van Staatsbosbeheer

14 oktober 2023 om 10:00 - 15:00

Steek je handen uit de mouwen en help gezellig mee in de natuur, met vrijwilligerswerkgroep ‘Kwadijkervlot’. Deze keer mét appeltaart!

Over de werkgroep
Elke 2e zaterdag van de maand (sept t/m maart) werken we met ca. 20 mensen in de natuur rondom Purmerend. We maaien de rietvelden en voeren het groen af. Op deze manier zal de bodem verschralen (voedselarm) en dat geeft kansen aan bijzondere planten.
In juni fietsen we langs onze werkgebiedjes en dat worden we allemaal erg blij van het resultaat. We kijken dan naar koekoeksbloemen, valeriaan maar ook de mooie welriekende nachtorchis.

Naast de vegetatie is er ook aandacht voor het bodemleven en de insecten. We werken en genieten van de natuur en de gezelligheid van elkaar. De groep bestaat al 40 jaar en af en toe sluiten er weer nieuwe mensen aan. Het werkseizoen sluiten we af op Texel waar we dan 2 dagen werken in een mooi insectenreservaat. Tussendoor organiseren we samen ook leuke excursies naar andere natuurgebieden.

Aanmelden & locatie

  • 14 oktober is de volgende werkgroepmiddag. We werken van 10:00 – 15:00 uur. 
  • Deze keer zijn we in Kwadijk naast de Beatrixschool en Begraafplaats, aan het einde van de Reinoud van Brederostraat. Zie Google Maps.
  • Geef je wel even op bij Ben Brugge (bbrugge@xs4all.nl, 06-22056916), anders is er niet genoeg taart!

Gegevens

Datum:
14 oktober 2023
Tijd:
10:00 - 15:00
Activiteit Categorieën:
,
Activiteit Tags:
, , , ,

Locatie

Kwadijk
Nederland + Google Maps