Skip to main content
Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Excursie in de Natuurzone met de stadsecoloog (15:30 uur)

10 oktober 2023 om 15:30 - 17:00

Trek je laarzen aan en ga mee op pad met stadsecoloog Barend de Boer! We gaan de Natuurzone bewonderen, een stukje rustgebied in de Baanstee Noord, en vertellen je over de boeiende geschiedenis en de prachtige soorten die er voorkomen. Ook kinderen zijn van harte welkom!

De Natuurzone
De Natuurzone is een stukje rustgebied in de Baanstee Noord. Het gebied is in 2013 aangelegd ter compensatie voor het verlies van leefgebieden bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein. Er zijn verschillende faciliteiten aangelegd voor dieren en het (natuur)gebiedje is groter dan wettelijk verplicht was. Hiervoor heeft de gemeente in 2017 de Gouden Zwaluw ontvangen van de campagne “natuur in de straat” (stadsnatuur).

Tot op heden zijn er een aantal ontzettend interessante soorten te vinden, van prachtige vogels tot minuscule aquatische insecten. In het voorjaar broeden er visdiefjes en kleine plevieren op de eilandjes, oeverzwaluwen in de zwaluwwand en zijn de paddenpoeltjes niet bezet door padden, maar door andere onverwachtse dieren. Er is nog veel meer te vertellen over de Natuurzone, ga mee en ervaar het zelf!

Praktisch
We ontmoeten elkaar aan de Edammerweg in Purmer bij het gronddepot, en zijn 1 tot maximaal 1,5 uur onderweg. We gaan buiten de gebaande paden, dus trek laarzen of schoenen aan die vies mogen worden. En heb je een schepnetje, neem die dan mee. Er is een toiletmogelijkheid. Honden kunnen helaas niet mee.

Aanmelden is binnenkort mogelijk.

De stadsecologen van Purmerend zijn ook met een stand aanwezig in de Markthal, hier vind je meer informatie.

 

 

Foto: Stadsecoloog Barend de Boer

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
10 oktober 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Activiteit Categorieën:
,
Activiteit Tags:
,

Locatie

Gronddepot
Edammerweg
Purmer, 1481 AR Nederland
+ Google Maps